ciasto Marshmallow z truskawkami bez pieczenia

przewiewny i łatwy deser urodzinowy! Udany przepis na szybkie przygotowanie pięknego i delikatnego ciasta piankowego z soczystymi truskawkami i orzechami włoskimi, który zaskoczy swoim niesamowitym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 2 g
tłuszcze 18 % 10 g
węglowodany 78 % 43 g
255 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasto bez pieczenia, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Każda pianka z pół kilograma niezbędnego do przygotowania ciasta jest podzielona na dwie połówki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój każdą połowę pianki na dwie części nożem, który wcześniej zanurzamy w gorącej wodzie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż pokrojone pianki na talerzu w jednolitej i dość gęstej warstwie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój dwieście gramów wstępnie umytych i suszonych truskawek na małe, dowolne kawałki, które następnie wkładamy do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wstępnie usmaż pięćdziesiąt gramów orzecha włoskiego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej kawałki orzecha włoskiego do celofanowej torby i zmiażdż je kruszonką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej trzysta mililitrów schłodzonej 33% śmietany do miarki i ubij ją, aż będzie puszysta.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż wymaganą ilość bitej śmietany na wierzchu warstwy posiekanych pianek.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bitą śmietanę rozprowadzamy pierwszą równomierną warstwą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż wymaganą liczbę pokrojonych kawałków truskawek na wierzchu warstwy śmietany.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj wymaganą ilość posiekanego na okruchy orzecha włoskiego.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż wszystkie składniki ciasta w tej samej kolejności i zbierz jeszcze kilka warstw.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ugotowane ciasto Marshmallow z truskawkami dekorujemy na wierzchu listkami mięty.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posyp ciasto posiekanym orzechami włoskimi.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż pokrojone truskawki na wierzchu ciasta jako dekorację.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowane ciasto schładzamy i podajemy jako wyśmienity deser do herbaty i świątecznego stołu.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

ciasto truskawkowe bez pieczenia Marshmallow, cóż, bardzo prosty przepis na tort urodzinowy dla mamy i jako deser na herbatę! Najbardziej delikatne, przewiewne, lekkie i piękne ciasto Marshmallow z soczystymi truskawkami! Chcesz mieć w swoim arsenale przepis na wykwintny deser? Proponuję zrobić bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, ze świeżymi pachnącymi truskawkami. Takie ciasto truskawkowe bez piekarnika z pianki marshmallow z łatwością zbierze nawet najbardziej niedoświadczona Gospodyni domowa. Jego delikatny aromat wywołuje szalony apetyt, a niesamowite właściwości smakowe przypominają niezrównany kremowy suflet! Ciesz się apetytem i herbatą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Marshmallow - 304   kcal/100g
  • Pianki w czekoladzie - 396   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g

Podobne przepisy