keczup pomidorowy na brązowym cukrze i pastę goździkową
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść cebulę i odetnij połowę. Jeśli żarówka jest duża, wystarczy ćwiartka.
Krok 2:
Wlej łyżkę cukru do kubka.
Krok 3:
Wlać wrzącą wodę, wymieszać i schłodzić.
Krok 4:
Włóż cebulę do tej samej filiżanki i przepracuj blenderem. Potrzebujemy całkowicie jednorodnej mieszanki. Jeśli Blender zostawi grudki cebuli-odcedź później tę wodę cukrowo-cebulową.
Krok 5:
Włóż koncentrat pomidorowy do miski i dodaj do niego sól, musztardę i przyprawy. Skład i objętość przypraw można dostosować do własnych upodobań.
Krok 6:
Partiami dodaj wodę i wymieszaj. Jeśli lubisz gęsty keczup, będziesz potrzebować mniej wody.
Krok 7:
Domowy keczup z koncentratu pomidorowego jest gotowy! Podawaj z mięsem, frytkami lub używaj do przygotowywania innych potraw i sosów.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g