skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty potrzebne do przygotowania sałatki. Z ziół wziąłem koperek, możesz również użyć pietruszki i zielonej młodej cebuli. Obierz awokado i szalotki. Odcedź solankę z sera mozzarella, Usuń zewnętrzne twarde arkusze z kapusty. Opłucz wszystkie warzywa i zioła pod bieżącą czystą wodą.
Krok 2:
Posiekaj kapustę pekińską w cienkie paski. Do sałatki nadają się nie tylko cienkie młode liście, ale także te, które są grubsze.
Krok 3:
Pokrój kulkę sera mozzarella w drobną kostkę, pokrój cebulę w cienkie półpierścienie lub pierścienie, wyślij wszystko do kapusty.
Krok 4:
Pomidory osusz papierowymi serwetkami, Połowę Mini pomidorów pokrój na pół, resztę pozostaw w całości, aby sałatka wyglądała piękniej i apetycznie. Dodaj pomidory do salaterki.
Krok 5:
Awokado posiekaj na małe kostki, możesz zmiażdżyć mięso widelcem na małe kawałki. Dodaj awokado do wszystkich składników.
Krok 6:
Tuńczyk w puszce rozgnieć widelcem na kawałki i dodaj do sałatki. Miałem tuńczyka w oleju, więc nie doprawiłem gotowej sałatki. Jeśli używasz konserw we własnym soku, dopraw gotową sałatkę niewielką ilością oleju roślinnego lub oliwy z oliwek.
Krok 7:
Pozostały ostatnie poprawki. Drobno posiekaj warzywa i dodaj do salaterki. Sól i pieprz do smaku.
Krok 8:
Przed podaniem dobrze wymieszaj sałatkę. Spróbuj ponownie soli, jeśli to konieczne, dodaj sól. Możesz podać do stołu!
sałatki z tuńczyka w puszce są pyszne i zdrowe. Mięso tej ryby zawiera dużą ilość białka, kwasów tłuszczowych, minerałów i witamin.
gotową sałatkę można schłodzić przez chwilę w lodówce przed podaniem.
idealnie nadaje się do sałatki, jako dodatek, świeżo wyciśnięty sok z cytryny.
taka sałatka może zastąpić pełny obiad, jeśli przestrzegasz diety lub odpowiedniego odżywiania. Ze względu na tuńczyka, ser i awokado Sałatka jest zdrowa i niezwykle satysfakcjonująca.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Awokado - 208 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g