skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrawy potrzebne do przygotowania sałatki warzywnej. Odcedź sok z kukurydzy w puszkach i solankę z kulek mozzarelli. Usuń zewnętrzne twarde arkusze z młodej kapusty, obierz cebulę, opłucz wszystkie warzywa i zioła pod bieżącą czystą wodą.
Krok 2:
Posiekaj kapustę w możliwie najcieńsze paski, im mniejsza kapusta, tym smaczniejsza i bardziej soczysta będzie sałatka.
Krok 3:
Pomidory koktajlowe lub mini pomidory przekrój na pół lub na ćwiartki, Wyślij do salaterki na kapustę.
Krok 4:
Pokrój kulki mozzarelli w ten sam sposób i wyślij do sałatki.
Krok 5:
Pokrój szalotkę na małe pióra lub cienkie półpierścienie (biała lub czerwona cebula również dobrze nadaje się do sałatki).
Krok 6:
Dodaj kukurydzę w puszkach do wszystkich składników.
Krok 7:
Drobno posiekaj warzywa. Pietruszka, zielona cebula lub koperek doskonale komponują się z kapustą i resztą składników. W razie potrzeby możesz użyć świeżej bazylii.
Krok 8:
Dodaj sól do smaku, mieloną paprykę i dopraw sałatkę warzywem lub oliwą z oliwek.
przed podaniem dobrze wymieszaj sałatkę. Zamiast małych kulek mozzarelli możesz użyć jednej dużej, pokroić w kostkę i wysłać do salaterki.
młoda kapusta jest bardzo dobra dla ludzkiego ciała. Zawiera ogromną ilość witamin i pierwiastków śladowych. Kapusta jest w stanie usunąć toksyny z jelita, normalizując w ten sposób jego pracę.
młoda kapusta jest szczególnie przydatna w sałatkach, ponieważ nie jest poddawana obróbce cieplnej, zachowując w ten sposób wszystko, co najbardziej przydatne i cenne.
z kolei ser mozzarella zawiera tak wiele składników odżywczych, które pozytywnie wpływają przede wszystkim na włosy i skórę.
połączenie sałatki z jarmużu i sera to prawdziwa skarbnica witamin!
sałatka może być ratunkiem, gdy trzeba coś szybko ugotować.
taką sałatkę można postawić na świątecznym stole, będzie doskonałym dodatkiem do dań mięsnych i ziemniaczanych. Wygląda świątecznie, elegancko i bardzo apetycznie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g