Juszka z kminkiem po ukraińsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dobrze umyj mięso i pokrój na małe kawałki
Krok 2:
Napełnij je zimną wodą i gotuj do miękkości
Krok 3:
Posiekaj cebulę
Krok 4:
Kminek mielimy w moździerzu
Krok 5:
Na patelni roztop masło, dodaj do niego cebulę i smaż trochę na małym ogniu
Krok 6:
Dodaj mąkę i wymieszaj
Krok 7:
Dodaj cebulę, kminek do bulionu mięsnego
Krok 8:
Sól i wszystko zagotuj. Możesz dodać śmietanę, podawać z grzankami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g