skład / składniki
metoda gotowania
pierwszą rzeczą jest przygotowanie ciasta, ponieważ musi ono leżeć przez 1 godzinę, aw tym czasie przygotujemy nadzienie.
wszystkie składniki ciasta wymieszać i zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Zwiń go w Kolobok i zawiń w folię spożywczą. Pozostaw na 1 godzinę w pomieszczeniu w temperaturze 22 stopni (Temperatura pokojowa).
liście szpinaku dokładnie posortuj i spłucz zimną wodą. Umieść go w pojemniku, w którym będzie duszony. Napełnij wodą i gotuj, aż szpinak zmieni kolor. Zajmie to 5-7 minut. Wrzuć do durszlaka i pozwól płynowi spłynąć. Nawet nie wyciskaj zbyt mocno liści. Zmiel blenderem.
włóż twaróg do miski i dodaj bułkę tartą. Wbij jajka i posyp serem startym na drobnej tarce. Mieszaj, aż będzie gładka. Do tej mieszanki Wprowadzamy puree szpinakowe. Skrop sokiem z cytryny. Sól i pieprz.
ciasto należy rozwałkować cieńsze. Wskazane jest rozłożenie do 1 mm. pokroić w kwadraty po 5 cm. Przykryj tym samym kwadratem i przyciśnij ręce wokół guzka, aby wydostało się powietrze.
w osolonej i wrzącej wodzie gotuj ravioli partiami przez 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową i pozwól jej spłynąć, umieszczając je w durszlaku.
na patelni rozpuść masło i usmaż w nim liście szałwii. I udekoruj ravioli na talerzu, posypując startym serem na wierzchu. Nasze włoskie ravioli są gotowe. możesz się poczęstować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Szałwia świeża - 58 kcal/100g