ravioli ze szpinakiem

włoskie danie, delikatne i smaczne. Polecam! Nadzienia do ravioli są różne. Mięso jest uważane za Klasyczne. Oto przepis ze specjalnym nadzieniem-szpinakiem.
JaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 22 % 10 g
węglowodany 56 % 25 g
222 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

pierwszą rzeczą jest przygotowanie ciasta, ponieważ musi ono leżeć przez 1 godzinę, aw tym czasie przygotujemy nadzienie.
wszystkie składniki ciasta wymieszać i zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Zwiń go w Kolobok i zawiń w folię spożywczą. Pozostaw na 1 godzinę w pomieszczeniu w temperaturze 22 stopni (Temperatura pokojowa).
liście szpinaku dokładnie posortuj i spłucz zimną wodą. Umieść go w pojemniku, w którym będzie duszony. Napełnij wodą i gotuj, aż szpinak zmieni kolor. Zajmie to 5-7 minut. Wrzuć do durszlaka i pozwól płynowi spłynąć. Nawet nie wyciskaj zbyt mocno liści. Zmiel blenderem.
włóż twaróg do miski i dodaj bułkę tartą. Wbij jajka i posyp serem startym na drobnej tarce. Mieszaj, aż będzie gładka. Do tej mieszanki Wprowadzamy puree szpinakowe. Skrop sokiem z cytryny. Sól i pieprz.
ciasto należy rozwałkować cieńsze. Wskazane jest rozłożenie do 1 mm. pokroić w kwadraty po 5 cm. Przykryj tym samym kwadratem i przyciśnij ręce wokół guzka, aby wydostało się powietrze.
w osolonej i wrzącej wodzie gotuj ravioli partiami przez 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową i pozwól jej spłynąć, umieszczając je w durszlaku.
na patelni rozpuść masło i usmaż w nim liście szałwii. I udekoruj ravioli na talerzu, posypując startym serem na wierzchu. Nasze włoskie ravioli są gotowe. możesz się poczęstować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Szałwia świeża - 58   kcal/100g

Podobne przepisy