gulasz z Abalone

ten delikatny małż zachwyci Cię wyśmienitym smakiem. W Chinach uważa się, że jedzenie potraw z tym mięczakiem może przedłużyć życie.
LUSSIYAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 14 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 54 % 20 g
159 kcal
IG: 90 / 0 / 10

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
lepiej jest używać już przygotowanych skorupiaków, ponieważ ich przygotowanie zajmuje bardzo dużo czasu i wymaga umiejętności do takiej pracy. Na ciele uchowca wykonujemy kilka płytkich nacięć. W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty i marynuj Abalone w tej mieszance. Musisz wytrzymać 30 minut.

w podwójnym bojlerze gotuj galiotis (Abalone) przez 15 minut. W rondlu wymieszaj wodę, ocet, cukier granulowany i sos sojowy. Niech mieszanina się zagotuje. W tym sosie dusić małże, aż będą gotowe. Podczas serwowania posyp sezamem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Uchowce - 189   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy