gulasz z Abalone
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
lepiej jest używać już przygotowanych skorupiaków, ponieważ ich przygotowanie zajmuje bardzo dużo czasu i wymaga umiejętności do takiej pracy. Na ciele uchowca wykonujemy kilka płytkich nacięć. W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty i marynuj Abalone w tej mieszance. Musisz wytrzymać 30 minut.
w podwójnym bojlerze gotuj galiotis (Abalone) przez 15 minut. W rondlu wymieszaj wodę, ocet, cukier granulowany i sos sojowy. Niech mieszanina się zagotuje. W tym sosie dusić małże, aż będą gotowe. Podczas serwowania posyp sezamem.
w podwójnym bojlerze gotuj galiotis (Abalone) przez 15 minut. W rondlu wymieszaj wodę, ocet, cukier granulowany i sos sojowy. Niech mieszanina się zagotuje. W tym sosie dusić małże, aż będą gotowe. Podczas serwowania posyp sezamem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Uchowce - 189 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g