Serce wołowe po polsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed gotowaniem serce należy odpowiednio przepłukać pod bieżącą zimną wodą.
Krok 2:
Gotuj Serce przez 1,5 godziny. W oryginale musisz gotować z cebulą i marchewką. Gotuję czyste serce.
Krok 3:
Ugotowane serce pokrój na małe kawałki ,lekko podsmaż.
Krok 4:
Posiekaj marchewkę i cebulę. Obierz pikle,wybierz nasiona i posiekaj.
Krok 5:
Podsmaż warzywa na oleju.
Krok 6:
Smażone warzywa i ogórki włożyć do garnka wraz z kawałkami serca.Dodaj ziarna pieprzu i liście laurowe.
Krok 7:
Polej sosem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 8:
Po duszeniu dodaj czosnek, zmielony solą i wymieszaj.
Krok 9:
Do dekoracji podawaj smażone ziemniaki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g