kasza manna z duszonymi jabłkami w mleku
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
dodaj semolinę do wrzącej wody, gotuj na parze, zalej mlekiem, wymieszaj trzepaczką, aby nie było grudek.
doprowadź do smaku sól, cukier i masło.
obierz jabłko i pokrój w kostkę. Blanszuj jabłko w wodzie, dodając cukier.
gotowe jabłko włożyć do gotowej owsianki, wymieszać, posypać cynamonem.
połóż owsiankę na talerzu, posyp migdałami na wierzchu i udekoruj miętą.
podawaj z puree z rokitnika. Do puree przebić rokitnik 50/50 z cukrem w blenderze i przetrzeć przez sito.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rokitnik - 52 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g