łatwa zupa z fileta z łososia
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Myjemy i suszymy filety z łososia, bierzemy średni rondel do 3 litrów (mam 2,6 litra), zalewamy łososia wodą i podpalamy nasz bulion
Krok 2:
Dodaj również 1 całą cebulę i marchewkę pokrojoną w krążki do bulionu, gotuj do miękkości, dodaj sól, pieprz i przyprawę rybną
Krok 3:
Ziemniaki kroimy w duże plasterki i zanurzamy w bulionie, gotujemy do miękkości
Krok 4:
Zupa jest gotowa! Wlać do talerzy i udekorować natką pietruszki lub koperkiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g