Łatwa zupa z fileta z łososia

Prosta i niesamowicie pyszna zupa z łososia! . Zupa z łososia okazuje się bardzo bogata, aromatyczna, naprawdę smaczna.
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 45 % 9 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Myjemy i suszymy filety z łososia, bierzemy średni rondel do 3 litrów (mam 2,6 litra), zalewamy łososia wodą i podpalamy nasz bulion

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj również 1 całą cebulę i marchewkę pokrojoną w krążki do bulionu, gotuj do miękkości, dodaj sól, pieprz i przyprawę rybną

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ziemniaki kroimy w duże plasterki i zanurzamy w bulionie, gotujemy do miękkości

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zupa jest gotowa! Wlać do talerzy i udekorować natką pietruszki lub koperkiem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy