makaron 4 sery

makaron quattro formaggi (cztery sery) jest kaloryczny, smaczny i aromatyczny. W naszej rodzinie uwielbiają makaron. Ponieważ teraz modne jest jedzenie makaronu, a nie makaronu-przygotujemy danie zwane makaronem serowym. To prosty i pyszny makaron. Taki makaron jest łatwy do przygotowania, a czas gotowania nie powinien przekraczać 30 minut. Możesz zadowolić domowników zapowiedzią: pyszny obiad za pół godziny! Możesz nakryć do stołu. Makaron quattro formaggi (cztery sery) jest kaloryczny, ale smaczny i aromatyczny. Dzieci uwielbiają taki makaron. Sery wymienione w składnikach są najczęściej używane do przygotowania tego makaronu. Jeśli nie znajdziesz żadnego sera w lodówce, możesz go zastąpić innym serem. To tylko podstawa Dania powinna nadal stanowić spleśniały ser gorgonzola, to on nadaje potrawie smak i aromat.
IlovecookingAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 12 g
tłuszcze 31 % 18 g
węglowodany 49 % 29 g
339 kcal
IG: 3 / 97 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Krojenie serów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Roztop masło na patelni, dodaj sery.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy sery są prawie stopione, dodaj śmietanę, doprowadź do gładkości na małym ogniu. Równolegle gotuj makaron (wermiszel) w lekko osolonej wodzie do połowy ugotowanej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj makaron z sosem serowym i trzymaj na ogniu jeszcze przez kilka minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Udekoruj pomidorem Cheri i ciesz się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Camembert - 299   kcal/100g
  • Ser pleśniowy - 353   kcal/100g
  • Hermelin - 303   kcal/100g
  • Gorgonzola - 330   kcal/100g

Podobne przepisy