makaron 4 sery
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krojenie serów.
Krok 2:
Roztop masło na patelni, dodaj sery.
Krok 3:
Gdy sery są prawie stopione, dodaj śmietanę, doprowadź do gładkości na małym ogniu. Równolegle gotuj makaron (wermiszel) w lekko osolonej wodzie do połowy ugotowanej.
Krok 4:
Wymieszaj makaron z sosem serowym i trzymaj na ogniu jeszcze przez kilka minut.
Krok 5:
Udekoruj pomidorem Cheri i ciesz się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Camembert - 299 kcal/100g
- Ser pleśniowy - 353 kcal/100g
- Hermelin - 303 kcal/100g
- Gorgonzola - 330 kcal/100g