Delikatna Sałatka z wątróbką dorsza

pyszna i łatwa do zrobienia sałatka. Sałatka & quot; delikatność & quot; - smaczna i lekka, najlepiej podawać ją w porcjach. Do tej sałatki wystarczy ugotować jajka i ziemniaki. Dlatego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Wszystkie składniki będą musiały zostać pocięte i ułożone warstwami. Taka sałatka będzie dobra na każdy świąteczny stół, wystarczy zwiększyć normę produktów w zależności od liczby gości.
GurmmmanAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 60 % 21 g
węglowodany 23 % 8 g
247 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw musimy ugotować ziemniaki i jajka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Schłodzić i obrać ziemniaki i jajka

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie zetrzyj ugotowane ziemniaki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pocieramy jajka na drobnej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Również drobno zetrzyj twardy ser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj zieloną cebulę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystkie składniki układamy warstwami: - Połóż starte ziemniaki na dnie miski, sól.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    - rozłóż wątrobę dorsza na wierzchu (wcześniej ugniataj widelcem), pieprz (opcjonalnie), wlej olej roślinny, posyp zieloną cebulą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    - następna warstwa jajka, a następnie starty ser.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    - udekoruj zielenią. - Wysyłamy sałatkę do lodówki na 2-3 godziny. Sałatka jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wątróbka dorsza w oleju - 613   kcal/100g

Podobne przepisy