Delikatna Sałatka z wątróbką dorsza
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw musimy ugotować ziemniaki i jajka.
Krok 2:
Schłodzić i obrać ziemniaki i jajka
Krok 3:
Następnie zetrzyj ugotowane ziemniaki na grubej tarce.
Krok 4:
Pocieramy jajka na drobnej tarce.
Krok 5:
Również drobno zetrzyj twardy ser.
Krok 6:
Posiekaj zieloną cebulę.
Krok 7:
Wszystkie składniki układamy warstwami: - Połóż starte ziemniaki na dnie miski, sól.
Krok 8:
- rozłóż wątrobę dorsza na wierzchu (wcześniej ugniataj widelcem), pieprz (opcjonalnie), wlej olej roślinny, posyp zieloną cebulą.
Krok 9:
- następna warstwa jajka, a następnie starty ser.
Krok 10:
- udekoruj zielenią. - Wysyłamy sałatkę do lodówki na 2-3 godziny. Sałatka jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g