hash z flaków i golonek wołowych

słynna zupa zachwyci Ciebie i Twoich bliskich. Nowy Rok jest tuż za rogiem! 1 stycznia wielu będzie ciężko a priori. Wiedząc, jaki będzie stan, publikuję przepisy na ratunek! Ale możesz zostać uratowany tylko dzięki swoim żonom, ukochanym, narzeczonym-bez kobiet rzadko który człowiek opanuje gotowanie hasha! Więc zacznij namawiać swoich bliskich do gotowania haszyszu już teraz! Polecam wcześniej włożyć do zamrażarki butelkę wódki-Khash bez szklanki lodowatej wódki-pieniądze na wiatr! Profesor Preobrazhensky miał dziką rację-musisz operować gorącymi przekąskami! A Khash to gorąca przekąska, zupa i (na zimno) galaretka! Więc nie przechodź, a ja w międzyczasie wrzucę kolejną przekąskę SOS na 1 stycznia)!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 14 g
tłuszcze 30 % 7 g
węglowodany 9 % 2 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

Krok 1
na nogach odetnij ścięgna. Pokrój flaki na 4-5 kawałków. Włóż flaki i nogi do różnych garnków, zalej zimną wodą i zagotuj na średnim ogniu. Gotuj nogi przez 30 minut, wyjmij, wlej bulion. Nogi zalać wrzącą wodą.

Krok 2
w garnku z flakami po ugotowaniu usuń pianę, włóż całą nieobraną cebulę i czarny pieprz, gotuj przez 2,5 godziny – jednocześnie z następnym krokiem, gotując nogi.

Krok 3
umieść nogi w bardzo dużym rondlu, zalej 5 L zimnej wody, umieść na małym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, natychmiast zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, usunąć pianę. Włóż pozostałą całą nieobraną cebulę i około 1 łyżki soli. Gotuj, praktycznie nie pozwalając, aby bulion się zagotował (maksymalnie jeden lub dwa "bulion"), 8 godzin.jeśli bulion zacznie się mocno gotować lub odparowywać, od czasu do czasu wlewaj 1 szklankę zimnej wody - ale nie więcej niż 3 szklanki.

Krok 4
flaki, które gotowano przez 2,5 godziny, wyjmij, spłucz wrzącą wodą, wlej bulion. Dodaj flaki do garnka z nogami.

Krok 5
wyjmij nogi i kawałki flaków z gotowego haszyszu, odcedź bulion. Usuń mięso z nóg, podziel na kawałki. Pokrój flaki na małe romby.

Krok 6
Pita pokrój na małe kawałki i wysusz w tosterze lub pod grillem. Zagotuj bulion. Drobno posiekaj warzywa. Zmiel czosnek ze szczyptą soli w moździerzu na pastę. Połóż chleb pita, miski czosnku, sól, ocet(lub sok z cytryny) i zioła na stole. Ułóż trochę mięsa na talerzach, zalej wrzącym bulionem i natychmiast podawaj hash.
finita!Smacznego!

nogi przygotowane przez rzeźnika należy przeciąć na pół. Ponadto powinny być całkowicie czyste, bardzo jasne i błyszczące. Oznacza to, że zostały spalone i zeskrobane. Jeśli nie masz możliwości zakupu takich nóg, będziesz musiał zrobić wszystko sam. Możesz palić nogi nad gazem, a musisz je zeskrobać i wyczyścić nożem i szczotką na przemian, często spłukując wodą (lub pod strumieniem wody). Cały ten proces trwa zwykle co najmniej pół godziny, a jeśli nie masz doświadczenia, to znacznie więcej. Flaki w domu są jeszcze trudniejsze do czyszczenia. Więc poszukaj odpowiedniego rzeźnika.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Golonki wołowe - 187   kcal/100g
  • Flaki - 97   kcal/100g

Podobne przepisy