Sałatka z młodych ziemniaków
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ziemniaki dokładnie umyć, włożyć bez obierania do wrzącej osolonej wody na 10-15 minut. Rzodkiewki umyć, odciąć ogony, pokroić w cienkie plasterki.
umyj, osusz i posiekaj pietruszkę.
przygotuj sos. Cebulę obrać i posiekać. Połącz musztardę z octem. Mieszając, wlej olej, dodaj posiekaną cebulę. Ciepłe ziemniaki i rzodkiewki włożyć do salaterki, polać sosem musztardowym, wymieszać. Posyp natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g
- Młode ziemniaki - 61 kcal/100g