Sałatka z młodych ziemniaków

ta aromatyczna sałatka z młodych ziemniaków po prostu ślini się! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 56 % 9 g
85 kcal
IG: 30 / 70 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

ziemniaki dokładnie umyć, włożyć bez obierania do wrzącej osolonej wody na 10-15 minut. Rzodkiewki umyć, odciąć ogony, pokroić w cienkie plasterki.
umyj, osusz i posiekaj pietruszkę.
przygotuj sos. Cebulę obrać i posiekać. Połącz musztardę z octem. Mieszając, wlej olej, dodaj posiekaną cebulę. Ciepłe ziemniaki i rzodkiewki włożyć do salaterki, polać sosem musztardowym, wymieszać. Posyp natką pietruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g
  • Młode ziemniaki - 61   kcal/100g

Podobne przepisy