Sałatka jarzynowa z komosą ryżową

niezwykła, ale bardzo smaczna sałatka! . Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 22 % 12 g
węglowodany 62 % 34 g
279 kcal
IG: 94 / 6 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
dokładnie opłucz komosę ryżową i ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudź. Migdały posiekać i smażyć na suchej patelni, 2 min.

obierz ogórek, pokrój wzdłuż na pół, usuń nasiona łyżką, pokrój miąższ na małe kawałki.

przetnij wiśnie na pół. Drobno posiekaj cebulę i listki mięty.

wymieszaj wszystkie przygotowane składniki, dodaj rodzynki, dopraw solą, pieprzem, oliwą z oliwek i sokiem z limonki do smaku. Odstaw na chwilę, udekoruj listkami mięty i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Komosa ryżowa - 368   kcal/100g

Podobne przepisy