kiełbaski z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pierwsza opcja:
mięso z kurczaka przepuścić przez maszynę do mięsa.
posiekaj czosnek i dodaj do mielonego kurczaka.
następnie dodaj śmietanę, białka i przyprawy do mielonego kurczaka i bardzo dobrze zagniataj, aby uzyskać gładką masę.
umieść powstały mielony kurczak w folii i szczelnie zawiń i przekręć końce.
owiń folię na górze kilkoma warstwami folii spożywczej i zawiąż końce nitką, aby woda nie przenikała.
włóż do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda pokrywała kiełbasę i gotuj przez 30-40 minut. Wyjmij z wody i ostudź.
włóż domowej roboty gotowaną kiełbasę do lodówki na noc.
druga opcja: wypchaj wnętrzności. Zawiąż po obu stronach nitką. Zrób kilka nakłuć cienką igłą w kiełbasie
zagotuj wodę i sól. Gotuj kiełbasę na bardzo małym ogniu. Ostudzić.
mięso z kurczaka przepuścić przez maszynę do mięsa.
posiekaj czosnek i dodaj do mielonego kurczaka.
następnie dodaj śmietanę, białka i przyprawy do mielonego kurczaka i bardzo dobrze zagniataj, aby uzyskać gładką masę.
umieść powstały mielony kurczak w folii i szczelnie zawiń i przekręć końce.
owiń folię na górze kilkoma warstwami folii spożywczej i zawiąż końce nitką, aby woda nie przenikała.
włóż do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda pokrywała kiełbasę i gotuj przez 30-40 minut. Wyjmij z wody i ostudź.
włóż domowej roboty gotowaną kiełbasę do lodówki na noc.
druga opcja: wypchaj wnętrzności. Zawiąż po obu stronach nitką. Zrób kilka nakłuć cienką igłą w kiełbasie
zagotuj wodę i sól. Gotuj kiełbasę na bardzo małym ogniu. Ostudzić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g