Łatwa sałatka z białej fasoli i kurczaka

lekka, ale satysfakcjonująca sałatka! Szybko gotowany, mało kolorowy.
VictoriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 55 % 11 g
91 kcal
IG: 55 / 0 / 45

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

gotuj pierś z kurczaka i ostudź, odsącz sos z fasoli. Pokrój pierś na małe kawałki, włóż do salaterki. Dodaj fasolę, czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie pierścienie, kolendrę, sól, pieprz do smaku i wlej 1-2 łyżki oliwy z oliwek. Mieszamy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy