kompot z rodzynek i suszonych jabłek z cynamonem
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
opłucz suszone jabłka i rodzynki, a następnie zalej je zimną wodą i gotuj. Po ugotowaniu dodaj cukier i gotuj przez około 15 minut na średnim ogniu. Dodaj laskę cynamonu do prawie gotowego kompotu i pozwól mu parzyć, aby w pełni ujawnić smak. Po schłodzeniu kompot z suszonych jabłek jest gotowy. Podawać & nbsp;kompot w razie potrzeby przecedzony lub razem z suszonymi owocami. Laskę cynamonu można ponownie wykorzystać do kompotu lub do parzenia herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suszone jabłka - 231 kcal/100g