kompot z rodzynek i suszonych jabłek z cynamonem

Szybki, zdrowy i pyszny kompot z suszonych jabłek!
KiraMirAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 8 g
31 kcal
IG: 0 / 25 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

opłucz suszone jabłka i rodzynki, a następnie zalej je zimną wodą i gotuj. Po ugotowaniu dodaj cukier i gotuj przez około 15 minut na średnim ogniu. Dodaj laskę cynamonu do prawie gotowego kompotu i pozwól mu parzyć, aby w pełni ujawnić smak. Po schłodzeniu kompot z suszonych jabłek jest gotowy. Podawać & nbsp;kompot w razie potrzeby przecedzony lub razem z suszonymi owocami. Laskę cynamonu można ponownie wykorzystać do kompotu lub do parzenia herbaty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Suszone jabłka - 231   kcal/100g

Podobne przepisy