chakhokhbili z fileta z kurczaka z pomidorami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
grubo posiekaj filet z kurczaka, przenieś na patelnię, dodaj ocet, wodę (aby przykryć kurczaka), dodaj liść laurowy. Gotuj do wrzenia, a następnie poczekaj, aż cały płyn wyparuje.
dodaj masło, cebulę pokrojoną w półpierścienie. Smażyć na średnim ogniu przez 4-5 minut. Drobno posiekaj obrane pomidory i dodaj do smażenia wraz z posiekanym czosnkiem. Smaż przez 7-8 minut, mieszając.
na koniec umieść ostrą paprykę i posiekane warzywa, sól, pieprz. Pozostaw do ugaszenia przez 3 minuty. Smacznego, chakhokhbili z kurczaka jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g