chakhokhbili z fileta z kurczaka z pomidorami

popularnym daniem kuchni gruzińskiej jest klasyczny kurczak chakhokhbili. Nie pożałujesz)
KiraMirAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 13 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 17 % 4 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

grubo posiekaj filet z kurczaka, przenieś na patelnię, dodaj ocet, wodę (aby przykryć kurczaka), dodaj liść laurowy. Gotuj do wrzenia, a następnie poczekaj, aż cały płyn wyparuje.
dodaj masło, cebulę pokrojoną w półpierścienie. Smażyć na średnim ogniu przez 4-5 minut. Drobno posiekaj obrane pomidory i dodaj do smażenia wraz z posiekanym czosnkiem. Smaż przez 7-8 minut, mieszając.
na koniec umieść ostrą paprykę i posiekane warzywa, sól, pieprz. Pozostaw do ugaszenia przez 3 minuty. Smacznego, chakhokhbili z kurczaka jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy