kompot gruszkowo-śliwkowy
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
umyj śliwkę, przenieś na patelnię. Pokrój gruszkę w plasterki, wyjmij rdzeń i połóż na śliwkach. Wlać 1,5 litra wody, dodać cukier. I doprowadzić do wrzenia na ogniu. Po ugotowaniu wyłącz kuchenkę, włóż miętę do kompotu dla smaku, przykryj i odstaw na 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g