kompot z gruszek i śliwek

wypróbuj ten wspaniały kompot z gruszek i śliwek! I poczęstować rodzinę)
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
19 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

umyj śliwkę, przenieś na patelnię. Pokrój gruszkę w plasterki, wyjmij rdzeń i połóż na śliwkach. Wlać 1,5 litra wody, dodać cukier. I doprowadzić do wrzenia na ogniu. Po ugotowaniu wyłącz kuchenkę, włóż miętę do kompotu dla smaku, przykryj i odstaw na 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy