sałatka z wątróbki mintaja na majonezie
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
jajka obrać i drobno zetrzeć.
również drobno zetrzyj ser.
obierz i posiekaj cebulę. Wlej ocet i pozostaw na 15 minut.
odcedź tłuszcz z konserw, rozgnieć wątrobę widelcem. Odcedź ocet z cebuli.
wymieszaj składniki z majonezem i czarnym pieprzem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątroba mintaja - 474 kcal/100g