Sałatka z wątróbki mintaja na majonezie

Prosty przepis, który zachwyca swoim smakiem. Wątróbka dorsza ma dość sałatek, ale wątróbka mintaja jeszcze nie istnieje)! Smak-niepowtarzalny! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 74 % 31 g
węglowodany 7 % 3 g
265 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

jajka obrać i drobno zetrzeć.

również drobno zetrzyj ser.

obierz i posiekaj cebulę. Wlej ocet i pozostaw na 15 minut.

odcedź tłuszcz z konserw, rozgnieć wątrobę widelcem. Odcedź ocet z cebuli.

wymieszaj składniki z majonezem i czarnym pieprzem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątroba mintaja - 474   kcal/100g

Podobne przepisy