Sałatka ziemniaczana Brunszwik
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
umyj ziemniaki szczotką, włóż do rondla z wrzącą osoloną wodą i gotuj do miękkości, ostudź. Włóż jajka do zimnej wody, zagotuj i gotuj przez 6 minut.
Obierz ziemniaki i pokrój na duże kawałki. Obierz jajka, pokrój niezbyt drobno. Drobno posiekaj cebulę i marynaty i wymieszaj w salaterce z ziemniakami i jajkami.
w misce wymieszaj majonez, śmietanę i ziarnistą musztardę. Polej sałatkę dressingiem, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
aby lepiej namoczyć sałatkę, pozostaw ją na 30 minut.
finita!Smacznego!
Obierz ziemniaki i pokrój na duże kawałki. Obierz jajka, pokrój niezbyt drobno. Drobno posiekaj cebulę i marynaty i wymieszaj w salaterce z ziemniakami i jajkami.
w misce wymieszaj majonez, śmietanę i ziarnistą musztardę. Polej sałatkę dressingiem, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
aby lepiej namoczyć sałatkę, pozostaw ją na 30 minut.
finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g