duszona fasola szparagowa z kurczakiem

Nakarm swoją rodzinę pysznym lunchem! . Dania bardzo obfite zdrowe preferują głównie mężczyźni
MaryAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 6 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 33 % 5 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1 Najpierw musimy ugotować ptaka. Aby to zrobić, bierzemy tusze średniej wielkości. Spłucz, wysusz i pokrój na kawałki. Kawałki mogą mieć bardzo różne rozmiary, wszystko zależy od preferencji Twojej rodziny lub tylko ciebie.
2 należy wlać olej roślinny na patelnię, postawić na dużym ogniu. Następnie włóż do niego kawałki kurczaka, smaż je, aż nabiorą złotej skórki. Ugotowanego kurczaka wkładamy do rondla i na chwilę o nim zapominamy.
3 teraz bierzemy jedną marchewkę, obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Potrzebujesz też jednej słodkiej papryki. Należy go umyć, wyczyścić. Pokrój na kawałki lub paski. Możesz użyć większej ilości pieprzu, wszystko zależy od tego, czy jest poszukiwany w twojej rodzinie. Jeśli papryka nie jest bardzo preferowana, należy ją pokroić bardzo drobno. Wtedy będzie mało, a pożądany zapach nada potrawie.
ponownie podpalamy patelnię, dodajemy olej słonecznikowy, rozprowadzamy tam marchewki i smażymy. Po kilku minutach dodaj pieprz, również smaż.
4 będziemy potrzebować jeszcze czterech średnich pomidorów. Musimy je drobno posiekać, można je również zetrzeć. Następnie dodaj pomidory na patelnię, gdzie mamy marchewki i paprykę. Smaż wszystko przez kilka minut. I dodaj do kurczaka na patelni. Teraz musisz wlać tam niewielką ilość wody, dodać sól i pieprz, przykryć pokrywką. Wkładamy patelnię do ognia i gotujemy na wolnym ogniu przez prawie trzydzieści minut.
5 Następnie weź pół kilograma fasoli. Myjemy, usuwamy końcówki, kroimy tak, jak lubisz. Możesz na dwie lub trzy części, możesz na więcej. Teraz włóż fasolę do wody, a gdy woda się zagotuje, gotuj przez kolejne siedem minut. Następnie musisz przenieść fasolę szparagową na patelnię, na której duszony jest kurczak.
6 woda w rondlu powinna się zagotować, a następnie dusić kurczaka i fasolę przez 15-20 minut. Fasola jest już miękka, ale nie jest jeszcze w pełni gotowa, dodaj drobno posiekany czosnek, a także kilka groszków czarnego pieprzu do rondla. Następnie wyłącz ogień, a naczynie powinno stać na kuchence przez dziesięć minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Fasola szparagowa - 47   kcal/100g

Podobne przepisy