skład / składniki
metoda gotowania
1 Najpierw musimy ugotować ptaka. Aby to zrobić, bierzemy tusze średniej wielkości. Spłucz, wysusz i pokrój na kawałki. Kawałki mogą mieć bardzo różne rozmiary, wszystko zależy od preferencji Twojej rodziny lub tylko ciebie.
2 należy wlać olej roślinny na patelnię, postawić na dużym ogniu. Następnie włóż do niego kawałki kurczaka, smaż je, aż nabiorą złotej skórki. Ugotowanego kurczaka wkładamy do rondla i na chwilę o nim zapominamy.
3 teraz bierzemy jedną marchewkę, obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Potrzebujesz też jednej słodkiej papryki. Należy go umyć, wyczyścić. Pokrój na kawałki lub paski. Możesz użyć większej ilości pieprzu, wszystko zależy od tego, czy jest poszukiwany w twojej rodzinie. Jeśli papryka nie jest bardzo preferowana, należy ją pokroić bardzo drobno. Wtedy będzie mało, a pożądany zapach nada potrawie.
ponownie podpalamy patelnię, dodajemy olej słonecznikowy, rozprowadzamy tam marchewki i smażymy. Po kilku minutach dodaj pieprz, również smaż.
4 będziemy potrzebować jeszcze czterech średnich pomidorów. Musimy je drobno posiekać, można je również zetrzeć. Następnie dodaj pomidory na patelnię, gdzie mamy marchewki i paprykę. Smaż wszystko przez kilka minut. I dodaj do kurczaka na patelni. Teraz musisz wlać tam niewielką ilość wody, dodać sól i pieprz, przykryć pokrywką. Wkładamy patelnię do ognia i gotujemy na wolnym ogniu przez prawie trzydzieści minut.
5 Następnie weź pół kilograma fasoli. Myjemy, usuwamy końcówki, kroimy tak, jak lubisz. Możesz na dwie lub trzy części, możesz na więcej. Teraz włóż fasolę do wody, a gdy woda się zagotuje, gotuj przez kolejne siedem minut. Następnie musisz przenieść fasolę szparagową na patelnię, na której duszony jest kurczak.
6 woda w rondlu powinna się zagotować, a następnie dusić kurczaka i fasolę przez 15-20 minut. Fasola jest już miękka, ale nie jest jeszcze w pełni gotowa, dodaj drobno posiekany czosnek, a także kilka groszków czarnego pieprzu do rondla. Następnie wyłącz ogień, a naczynie powinno stać na kuchence przez dziesięć minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Fasola szparagowa - 47 kcal/100g