Sałatka New Age
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybieramy produkty do sałatek
Krok 2:
Gotuj mięso w osolonej wodzie (około 1 godziny)
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę
Krok 4:
Aby usunąć gorycz cebuli, zalej ją wrzącą wodą i dodaj łyżkę octu stołowego, odstaw na pozostałe składniki...
Krok 5:
Wziąłem ananasy w puszkach w pierścieniach, można je posiekać, jak wolisz. Rozdrabniać
Krok 6:
Oliwki przecinamy na pół
Krok 7:
Płyn z cebuli odsączamy, wszystkie pokruszone produkty wkładamy do miski, dodajemy kukurydzę z puszki
Krok 8:
Gotowane mięso kroimy również na kawałki, dodajemy do pozostałych składników
Krok 9:
Doprawiamy wszystko majonezem. Nasza sałatka jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g