risotto z dyni z kotletami z owoców morza

niezwykłe danie dla miłośników dyni). Prosili o trudniejsze-voooot.....))) Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 26 % 5 g
97 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
kotlety

kalmary, czosnek, sos ostrygowy, sok z cytryny i cebula w blenderze. Drobno posiekaj paprykę i krewetki, Dodaj do mielonego mięsa i wymieszaj. Sól i pieprz. Uformuj kotlety i usmaż na oliwie z oliwek.

risotto

pokrój dynię w drobną kostkę, włóż do rondla, wlej wodę. Gotuj do połowy ugotowanego, dodaj parmezan, masło i ciągle mieszając, aż się ugotuje.

ułóż risotto na talerzu, ułóż kotlety na wierzchu i udekoruj ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sos ostrygowy - 121   kcal/100g

Podobne przepisy