mus jabłkowy na kaszy manny

mus o smaku jabłkowym to przysmak, który każdy lubi. Kiedyś na uroczysty obiad zaproszono do nas gości, w tym dzieci. Aby jakoś urozmaicić stół dla dzieci, postanowiłem zrobić mus jabłkowy. Chociaż sama trochę wątpiła, czy to przedsięwzięcie się usprawiedliwi. Ale ku mojemu zdziwieniu mus jabłkowy na kaszy manny poszedł na & quot; hurra & quot;. Wszystkim się podobało! Spróbuj I ty.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
39 kcal
IG: 38 / 63 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jabłka obieramy z nasion i skórki, kroimy w kostkę. Gotuj w wodzie do miękkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odcedź bulion, zmiel jabłka blenderem lub przetrzyj przez sito. Dodaj cukier do powstałego puree i zagotuj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie mieszając wlej kaszę mannę cienkim strumieniem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj bulion jabłkowy i gotuj przez 10 minut, ciągle mieszając.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Schłodzić masę do stanu ciepłego i ubić mikserem, aż powstanie gęsta, bujna piana.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej do foremek, udekoruj jagodami porzeczek (możesz dowolnymi jagodami według własnego gustu) i włóż do lodówki na 30-40 minut. W razie potrzeby podczas serwowania można polać dowolnym syropem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy