budyń bananowy bez pieczenia
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podgrzej mleko, nie doprowadzając do wrzenia. Ubij trochę żółtek i dodaj jedną czwartą podgrzanego mleka do nic. Wymieszaj suche składniki, dodaj do nich mleko, wszystko wymieszaj. Dodaj pozostałe mleko i na średnim ogniu doprowadzaj masę do gęstego stanu. Zdjąć z ognia, aby uniknąć tworzenia się filmu-przykryć. Pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2:
Podczas gdy budyń ostygnie-przygotuj 2 formy. Połóż ciasteczka na dnie każdego z nich.
Krok 3:
Dodaj pokrojonego Banana.
Krok 4:
Polej budyniem.
Krok 5:
Połóż na wierzchu koła banana i dwa ciasteczka. Wlać pozostały budyń. Wyślij do lodówki na około 2 godziny, aby schłodzić budyń.
Krok 6:
Możesz podawać budyń bananowy bez pieczenia z bitą śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal / 100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Ciasteczka biszkoptowe - 378 kcal/100g