Buuzy parowe Buriacji

proste, szybkie, pyszne - na talerzu nie pozostanie ani kawałek! Pozy są mniej więcej tego samego rozmiaru co manty, ale są przygotowywane z małym otworem w środku. Głównym nadzieniem w pozach jest cebula i mięso mielone. Prawdziwe buriackie pozy są wykonane z mieszanki mięsa końskiego i wieprzowiny. W mojej wersji mielona wołowina, która jest nie mniej smaczna. Danie jest podobne do kaukaskich chinkali.
Alisa-108Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 11 g
tłuszcze 29 % 13 g
węglowodany 47 % 21 g
247 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Będziesz potrzebował mielonej wołowiny i cebuli. Sól i czarny pieprz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do ciasta potrzebujesz mąki, jajek, oleju roślinnego i wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę kroimy w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cebulę, sól i pieprz do mielonego mięsa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagniataj ciasto. Zwijamy go w Kolobok, owijamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj kiełbasę z ciasta i pokrój w paski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zanurz każdy pasek z obu stron w mące i spłaszcz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozwałkuj spłaszczony kawałek i rozłóż mięso mielone na środku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Szczypanie krawędzi & quot; Zakładka & quot; , pozostawiając otwór.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smarujemy parowiec lub mantovar olejem roślinnym i układamy pozy w niewielkiej odległości od siebie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pozy gotujemy na parze przez 30 minut. Rozłóż na talerzu i posmaruj kawałkami masła.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pozy są bardzo smaczne, soczyste. Na dole każdej pozy jest dużo soczystego, pysznego bulionu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy