skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziesz potrzebował mielonej wołowiny i cebuli. Sól i czarny pieprz.
Krok 2:
Do ciasta potrzebujesz mąki, jajek, oleju roślinnego i wody.
Krok 3:
Cebulę kroimy w kostkę.
Krok 4:
Dodaj cebulę, sól i pieprz do mielonego mięsa.
Krok 5:
Zagniataj ciasto. Zwijamy go w Kolobok, owijamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Krok 6:
Rozwałkuj kiełbasę z ciasta i pokrój w paski.
Krok 7:
Zanurz każdy pasek z obu stron w mące i spłaszcz.
Krok 8:
Rozwałkuj spłaszczony kawałek i rozłóż mięso mielone na środku.
Krok 9:
Szczypanie krawędzi & quot; Zakładka & quot; , pozostawiając otwór.
Krok 10:
Smarujemy parowiec lub mantovar olejem roślinnym i układamy pozy w niewielkiej odległości od siebie.
Krok 11:
Pozy gotujemy na parze przez 30 minut. Rozłóż na talerzu i posmaruj kawałkami masła.
Krok 12:
Pozy są bardzo smaczne, soczyste. Na dole każdej pozy jest dużo soczystego, pysznego bulionu.
Krok 13:
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g