Masur-dal z czerwonej soczewicy
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy wszystko, czego potrzebujesz z góry
Krok 2:
Smażyć cebulę na oleju roślinnym
Krok 3:
Kroimy losowo suszone morele i orzechy
Krok 4:
Szynkujemy zieleń
Krok 5:
Gotuj soczewicę w osolonej wodzie
Krok 6:
5 minut przed gotowaniem soczewicy, połóż suszone morele, orzechy
Krok 7:
Następnym krokiem jest dodanie cebuli smażonej na oleju, gotuj przez minutę
Krok 8:
Dodaj warzywa, spetsi, wymieszaj i pozostaw do zaparzenia przez 5 minut
Krok 9:
Serwujemy tak, jak życzą sobie nasi goście, którzy poszczą, podajemy danie główne, którzy jedzą w zwykły sposób, można podawać z rybą.Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g