placki z brokułami i parmezanem

szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie!!! .
YaskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 30 % 10 g
węglowodany 39 % 13 g
152 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj kapustę brokułową w osolonej wodzie przez 5 minut, wyjmij-osusz - rozgnieć prasą do ziemniaków

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka szczyptą soli, dodaj kefir, następnie sodę gaszoną lub proszek do pieczenia, a następnie natychmiast mąkę i wymieszaj.Dodaj posiekane brokuły, starty parmezan i przyprawy do ciasta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na gorącej patelni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podawać ze śmietaną i ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy