makaron z tuńczykiem z pomidorkami koktajlowymi i bazylią

pyszny i satysfakcjonujący lunch w zaledwie 20 minut!!! Ten przepis jest dla mnie jak ratunek, tylko 20 minut, a pyszny i satysfakcjonujący lunch lub kolacja jest już na stole. Spróbuj, mam nadzieję, że ci się spodoba!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 10 g
tłuszcze 23 % 13 g
węglowodany 60 % 34 g
275 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Makaron wysyłamy gotowany w dużej ilości osolonej wody, a tymczasem cebulę drobno kroimy, smażymy na oliwie z oliwek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj chili (weź ilość do smaku) i dodaj do cebuli. Smażyć przez 3-5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy cebula dobrze się złoci, dodaj tuńczyka (dodaję razem z olejem) i smaż na małym ogniu przez kilka minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój wiśnie na ćwiartki lub połówki (w zależności od wielkości) i dodaj do patelni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Spuść wodę z pasty, pamiętaj, aby zostawić część bulionu około 1 szklanki, możemy go potrzebować.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelnię dodaj makaron i posiekane liście bazylii, wymieszaj i podgrzewaj przez kilka minut. Jeśli pasta okaże się sucha, dodaj nasz wywar.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż makaron na talerzach, posyp parmezanem i podawaj. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Tuńczyk w oleju roślinnym - 190   kcal/100g
  • Tuńczyk we własnym soku - 96   kcal/100g
  • Tuńczyk świeży - 101   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy