makaron w zielonym sosie szpinakowym
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Zwykle biorę taki szpinak, mrożony. Gotuję z nim zupy, robię naleśniki, omlet lub taką przyprawę do makaronu lub makaronu.
Krok 2:

W blenderze umieść dwa brykiety szpinaku ( nie rozmrażam) trochę pietruszki, oliwy (roślinnej) oleju, czosnku, soli....
Krok 3:

.....i zamieniam go w taki sos do makaronu.(**w razie potrzeby można dodać parmezan) i pozostawić makaron w spokoju)
Krok 4:

Bierzemy brykiet z makaronem jajecznym i gotujemy zgodnie z instrukcjami. Możesz wziąć dowolny makaron, spaghetti, Penne, Farfalle i tak dalej. Lub na przykład makaron ryżowy.
Krok 5:

Ugotowany makaron wrzuć do durszlaka, dodaj sos i wymieszaj.
Krok 6:

Podawać z filetem z kurczaka smażonym na patelni, w razie potrzeby podawać z krewetkami.
taki dip szpinakowy jest po prostu wszechstronny!
można go podawać z rybą lub mięsem, na przykład dodać do niego parmezan i nałożyć warstwę na smażony filet rybny lub drobiowy.
możesz zrobić to pikantne, dodając chili.
możesz dodać suszone pomidory.
można go podawać z rybą lub mięsem, na przykład dodać do niego parmezan i nałożyć warstwę na smażony filet rybny lub drobiowy.
możesz zrobić to pikantne, dodając chili.
możesz dodać suszone pomidory.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g

