Sałatka z kalmarów i jabłek pod sosem jogurtowym
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Gotuj kalmary przez dwie minuty w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w pierścienie. Cebulę pokroić również w cienkie półpierścienie.
Krok 2:

Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Przygotuj ziarna granatu.
Krok 3:

Zrób sos z jogurtu, keczupu i koniaku. Wymieszaj jabłka, kalmary, cebulę i granat na talerzu, dopraw sosem i wymieszaj.
Krok 4:

Podczas serwowania udekoruj sosem i liśćmi sałaty kornowej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Pierścienie kałamarnicy - 191 kcal/100g

