barwena marynowana

nie próbowałeś jeszcze marynować barweny? Więc zacznij już teraz! . Szalandy pełne barweny do Odessy przyniósł Kostya... Tak, Tak, dzisiaj będziemy marynować barwena. W naszym Morzu Czarnym ta ryba jest po prostu morzem Smażę go, gotuję na parze, solę i oczywiście marynuję. Dzisiaj powiem ci jedną z metod marynowania. Ryba okazuje się delikatna, soczysta, nie leży przez długi czas. Z czarnym chlebem, z kruchymi, parującymi gotowanymi ziemniakami, MMM Sama sobie zazdroszczę :)
AnkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 90 % 18 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 5 % 1 g
114 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy świeżą rybę, mam najświeższą barwenę (mój mąż ma wujka, zapalonego rybaka, więc jesteśmy po prostu zalewani świeżą rybą)). Możesz wziąć dowolną inną rybę, taką jak śledź, salaka, pstrąg lub makrela. Rybę należy zamienić w filet ze skórą. Odbywa się to dość prosto, miąższ jest cięty bliżej grzbietu ostrym nożem od głowy do ogona. Nie mogę tego pokazać, ponieważ sam robię zdjęcia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie lekko posolić rybę, wziąć 1 łyżkę cukru + 1 łyżkę grubej soli morskiej i posypać filety, gdy będziemy zajmować się marynatą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj przyprawy. Potrzebujemy kilku groszków czarnego, ziela angielskiego i różowego pieprzu, 1 łyżeczki nasion gorczycy i liści laurowych (mam je świeże, ponieważ na ulicy rosną drzewa laurowe i zawsze mogę zerwać sobie kilka liści)). I pokrój cebulę w pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Robimy marynatę, wlewamy do rondla 150 ml wody, wrzucamy przyprawy, dodajemy 1 łyżeczkę cukru i 0,5 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć i trochę ostudzić. Gdy marynata ostygnie, włóż rybę do niemetalowego pojemnika, układając krążki cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do ciepłej marynaty dodaj 2 łyżki oleju roślinnego i 4 łyżki octu z białego wina 6% (można zastąpić jabłkiem). Napełnij rybę marynatą i włóż do lodówki. Będzie gotowy za 3-4 godziny. Jeśli jest większy, trzymaj go trochę dłużej w marynacie. Odcedź marynatę i napełnij rybę olejem roślinnym. Zjedzony natychmiast, musisz ugotować więcej)))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Barwena gotowana - 115   kcal/100g
  • Barwena świeża - 124   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy