krewetki w mleku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
mleko wymieszaj z wodą i zagotuj. Dodaj pęczek kopru włoskiego. Nie rozwiązując go. Lub wlej suchy koperek, również działa dobrze.
dodaj sól i przyprawy. Dobrze wymieszaj i włóż krewetki. Gotuj przez 3-5 minut. Wyjmij z mleka na półmisek i polej sokiem z cytryny.
w tej ilości można ugotować kilka kg krewetek
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g