Sałatka z awokado pod sosem musztardowo-miodowym
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Awokado pokroić w średniej wielkości kostkę, dodać drobno posiekaną cebulę i skropić sokiem z cytryny lub octem ryżowym (winnym). Dopraw oliwą z oliwek, dopraw solą.
Krok 2:
Pomidor jest również pokrojony w kostkę. Drobno posiekaj oliwki. Dodaj krewetki i wymieszaj sałatkę.
Krok 3:
Wymieszaj masło, miód i musztardę, aby uzyskać piękny i pyszny sos emulsyjny. Ułóż sałatkę w naczyniu do serwowania i dodaj sos.
każdy przepis nie jest dogmatem, ale przewodnikiem po działaniu, więc jeśli chcesz zastąpić krewetki rybą, a oliwki kaparami lub pomidorem Mango, możesz eksperymentować)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g