skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj marynatę: zagotuj wodę i dodaj do niej wszystkie składniki z wyjątkiem buraków i czosnku. Gotuj przez minutę lub dwie. Schłodzić do temperatury pokojowej.
grubo posiekaj ugotowane buraki w dowolny sposób. Koła, kostki, kostki. Wygląda pięknie, jeśli pokroisz kręconym nożem do sera.
złóż do wysokiej tacy.
dodaj czosnek. Posiekane, zmiażdżone lub pokrojone w plasterki.
wlać marynatę i pozostawić do zaparzenia. Lepiej robić to w nocy.
jeśli buraki szybko się zjadły, możesz je ponownie ugotować i włożyć do tej samej marynaty.
W razie potrzeby można zwinąć w słoiki na zimę w zwykły sposób (wcześniej umyć i wysterylizować słoiki). Możesz również zamknąć Nylonowe pokrywki, ale następnie przechowuj słoiki z półfabrykatem w lodówce lub zwiń (możesz przechowywać w chłodnym miejscu).
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g