marynowane buraki z czosnkiem

proste, ale pyszne. Przekonaj się sam! I podziel się z przyjaciółmi)))). Przepis jest prosty, ale dość smaczny. Faceci bardzo lubią kieliszek, a ja lubię z puree ziemniaczanym)))
krakoziabelkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 63 % 12 g
106 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

przygotuj marynatę: zagotuj wodę i dodaj do niej wszystkie składniki z wyjątkiem buraków i czosnku. Gotuj przez minutę lub dwie. Schłodzić do temperatury pokojowej.
grubo posiekaj ugotowane buraki w dowolny sposób. Koła, kostki, kostki. Wygląda pięknie, jeśli pokroisz kręconym nożem do sera.
złóż do wysokiej tacy.
dodaj czosnek. Posiekane, zmiażdżone lub pokrojone w plasterki.
wlać marynatę i pozostawić do zaparzenia. Lepiej robić to w nocy.
jeśli buraki szybko się zjadły, możesz je ponownie ugotować i włożyć do tej samej marynaty.
W razie potrzeby można zwinąć w słoiki na zimę w zwykły sposób (wcześniej umyć i wysterylizować słoiki). Możesz również zamknąć Nylonowe pokrywki, ale następnie przechowuj słoiki z półfabrykatem w lodówce lub zwiń (możesz przechowywać w chłodnym miejscu).

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy