gęsta zupa ziemniaczana z kiszoną kapustą i boczkiem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Grubo posiekaj ziemniaki, cebulę, marchewkę i seler i smaż na patelni na oleju roślinnym, aż cebula będzie przezroczysta. Wybierając ziemniaki, musisz preferować skrobiową, gotującą się odmianę, jest to konieczne, ponieważ musimy uzyskać gęstą, puszystą zupę.
Krok 2:
Po tym, jak warzywa lekko się zrumienią, dodaj bulion na tyle, aby przykrył warzywa, sól do smaku. Przygotuj kiszoną kapustę.
Krok 3:
Dodaj kapustę prawie pod koniec gotowania, gdy ziemniaki zaczną się gotować, gotuj dosłownie przez kilka minut i wyłącz. Pokrój mostek w drobną kostkę i usmaż z kminkiem, potrzebujemy go do podania i podkreślenia smaku zupy.
Krok 4:
Wlej zupę do talerzy, dodaj smażony boczek. Możesz dodać trochę kminku bezpośrednio do talerza, jest tutaj bardzo odpowiedni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g