Sałatka z pępków i komór z sosem matzoni
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowane produkty, spłucz pod bieżącą wodą. Wyciągniemy matzoni z lodówki.
Krok 2:
Gotuj pieczarki w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 3:
Pępki kurczaka gotujemy również do miękkości.
Krok 4:
Cebulę kroimy losowo i smażymy na złoty kolor
Krok 5:
Paprykę kroimy losowo i układamy pierwszą warstwą
Krok 6:
Żołądki z kurczaka kroimy i układamy w drugą warstwę
Krok 7:
Smażoną cebulę kładziemy na wierzchu
Krok 8:
Matzoni mieszamy z koperkiem i czosnkiem, solimy, dodajemy przyprawy do smaku i mieszamy
Krok 9:
Na cebulę kładziemy pokrojone gotowane grzyby i doprawiamy sosem matzoni z czosnkiem i koperkiem
Krok 10:
Udekoruj sałatkę z pępków i komór według własnego uznania i podawaj natychmiast do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Matzoni - 38 kcal/100g