makaron szpinakowy z twarogiem i matzoni - zielone spotkanie
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Domowy twaróg rozgnieść widelcem
Krok 2:
Szpinak posortuj i umyj
Krok 3:
Szpinak zalać wrzątkiem i gotować przez minutę w osolonej wodzie
Krok 4:
Szpinak wyrzucić z wody, nawet wycisnąć, aby nie było nadmiaru płynu, dabusić czosnek przepuszczony przez prasę
Krok 5:
Przełóż tę masę szpinaku i czosnku przez blender
Krok 6:
Przygotujmy matzoni
Krok 7:
Mieszamy masę szpinakową, twarożek, maconi i przepuszczamy przez blender
Krok 8:
Smakujemy, dodajemy sól, przyprawy według własnego uznania
Krok 9:
Możesz wziąć szynkę i położyć masę szpinakową na jej plasterkach
Krok 10:
Zdobądź apetyt!
nie miałem czasu przekazać zdjęcia wszystkich składników razem, więc musiałem wysłać wszystko osobno, cóż, przepraszam, ponieważ przegapiłem ten ważny punkt. Mam nadzieję, że wszystko jest dla ciebie jasne i tak?
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Matzoni - 38 kcal/100g