makaron szpinakowy z twarogiem i matzoni - zielone spotkanie

Ta orzeźwiająca wiosenna przekąska podbije wszystkich przy stole! Podzielę spotkania według koloru, ten będzie zielony - oznacza początek nowego! Opanowałam już przygotowanie matzoni, domowego twarogu i postanowiłam tej wiosny otrzymać wiele nowych spotkań od losu, do tego ubrałam śniadanie na Zielono. Proponuję makaron twarogowy ze szpinakiem i matzoni, jestem pewien, że poprawia nastrój i daje chęć do życia, ponieważ szpinak niesie żywą energię, a matzoni ją wzmacnia!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 9 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 13 % 2 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Domowy twaróg rozgnieść widelcem

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Szpinak posortuj i umyj

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Szpinak zalać wrzątkiem i gotować przez minutę w osolonej wodzie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Szpinak wyrzucić z wody, nawet wycisnąć, aby nie było nadmiaru płynu, dabusić czosnek przepuszczony przez prasę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przełóż tę masę szpinaku i czosnku przez blender

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotujmy matzoni

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mieszamy masę szpinakową, twarożek, maconi i przepuszczamy przez blender

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smakujemy, dodajemy sól, przyprawy według własnego uznania

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Możesz wziąć szynkę i położyć masę szpinakową na jej plasterkach

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zdobądź apetyt!

nie miałem czasu przekazać zdjęcia wszystkich składników razem, więc musiałem wysłać wszystko osobno, cóż, przepraszam, ponieważ przegapiłem ten ważny punkt. Mam nadzieję, że wszystko jest dla ciebie jasne i tak?

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Matzoni - 38   kcal/100g

Podobne przepisy