wątróbka suma jest delikatna

Stwórz małą ucztę dla całej rodziny! Z tym przepisem jest to łatwe! Bardzo smaczna ryba, która twierdzi, że jest świątecznym daniem!!! Ludzie mówili: dom jest pełen jedzenia, jeśli Sum zostanie złapany!!! Sum w Rosji zawsze był ceniony, przepisy na gotowanie tej królewskiej ryby są różnorodne. Dziś proponuję przepis na pyszną wątrobę Suma w delikatnym kremowym sosie. Przygotowanie jest proste i szybkie. Spróbuj gotować, a jestem pewien, że nie będzie obojętnych!!!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 17 % 4 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki do gotowania. Gotuj wątrobę przez 15 minut, usuwając pianę. Ochłodzić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę i marchewkę obrać, pokroić w paski i krótko podsmażyć na patelni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój wątrobę suma na kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż wątrobę do marchewki z cebulą, solą, pieprzem i smaż jeszcze trochę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wlej śmietanę i jeszcze trochę zgaś. Śmietana powinna odparować.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    To wszystko, nasza delikatna wątroba suma jest gotowa. Podczas serwowania posyp ziołami. Smacznego dla wszystkich!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sum gotowany - 196   kcal/100g
  • Sum - 121   kcal/100g
  • Sum świeży - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy