wątróbka suma jest delikatna
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki do gotowania. Gotuj wątrobę przez 15 minut, usuwając pianę. Ochłodzić.
Krok 2:
Cebulę i marchewkę obrać, pokroić w paski i krótko podsmażyć na patelni.
Krok 3:
Pokrój wątrobę suma na kawałki.
Krok 4:
Włóż wątrobę do marchewki z cebulą, solą, pieprzem i smaż jeszcze trochę.
Krok 5:
Następnie wlej śmietanę i jeszcze trochę zgaś. Śmietana powinna odparować.
Krok 6:
To wszystko, nasza delikatna wątroba suma jest gotowa. Podczas serwowania posyp ziołami. Smacznego dla wszystkich!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sum gotowany - 196 kcal/100g
- Sum - 121 kcal/100g
- Sum świeży - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g