cukierki Raffaello

dziewczyny zyskają!
krakoziabelkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 14 g
tłuszcze 43 % 37 g
węglowodany 41 % 36 g
480 kcal
IG: 53 / 0 / 47

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h
podpalamy wodę i cukier, dodajemy tam również olej i gotujemy, aż powstanie jednorodna płynna masa. Wyjmij z pieca i ostudź do 40 stopni. Dodaj płatki kokosowe (pozostawiając trochę do posypania) i mleko w proszku. Wymieszaj to ciasto i wstaw do lodówki na 4 godziny.
teraz obieramy migdały.
napełnij orzechy wrzącą wodą i pozostaw na 2 minuty. Spuść wodę i ponownie zalej wrzącą wodą. Zlewać. Powtórz 2-3 razy.
po takiej procedurze same orzechy wyskakują ze skórki. Teraz należy je ułożyć równą warstwą na płaskim talerzu i włożyć do kuchenki mikrofalowej na pełną moc na minutę. Mikro-ki oczywiście każdy jest inny. Orzech wydaje się być pokryty bąbelkami-oznacza to, że jest gotowy.
po wyłączeniu migdały są nadal gotowane przez jakiś czas, więc nie przesadzaj))) dlaczego ważne jest smażenie w kuchence mikrofalowej, a nie na patelni? Ponieważ w mikro gotuje się od wewnątrz, a na patelni na zewnątrz. Nie ten efekt.
po schłodzeniu uformuj kulki w środku z orzechami i zwiń je w wióry.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy