cukierki Raffaello
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
podpalamy wodę i cukier, dodajemy tam również olej i gotujemy, aż powstanie jednorodna płynna masa. Wyjmij z pieca i ostudź do 40 stopni. Dodaj płatki kokosowe (pozostawiając trochę do posypania) i mleko w proszku. Wymieszaj to ciasto i wstaw do lodówki na 4 godziny.
teraz obieramy migdały.
napełnij orzechy wrzącą wodą i pozostaw na 2 minuty. Spuść wodę i ponownie zalej wrzącą wodą. Zlewać. Powtórz 2-3 razy.
po takiej procedurze same orzechy wyskakują ze skórki. Teraz należy je ułożyć równą warstwą na płaskim talerzu i włożyć do kuchenki mikrofalowej na pełną moc na minutę. Mikro-ki oczywiście każdy jest inny. Orzech wydaje się być pokryty bąbelkami-oznacza to, że jest gotowy.
po wyłączeniu migdały są nadal gotowane przez jakiś czas, więc nie przesadzaj))) dlaczego ważne jest smażenie w kuchence mikrofalowej, a nie na patelni? Ponieważ w mikro gotuje się od wewnątrz, a na patelni na zewnątrz. Nie ten efekt.
po schłodzeniu uformuj kulki w środku z orzechami i zwiń je w wióry.
teraz obieramy migdały.
napełnij orzechy wrzącą wodą i pozostaw na 2 minuty. Spuść wodę i ponownie zalej wrzącą wodą. Zlewać. Powtórz 2-3 razy.
po takiej procedurze same orzechy wyskakują ze skórki. Teraz należy je ułożyć równą warstwą na płaskim talerzu i włożyć do kuchenki mikrofalowej na pełną moc na minutę. Mikro-ki oczywiście każdy jest inny. Orzech wydaje się być pokryty bąbelkami-oznacza to, że jest gotowy.
po wyłączeniu migdały są nadal gotowane przez jakiś czas, więc nie przesadzaj))) dlaczego ważne jest smażenie w kuchence mikrofalowej, a nie na patelni? Ponieważ w mikro gotuje się od wewnątrz, a na patelni na zewnątrz. Nie ten efekt.
po schłodzeniu uformuj kulki w środku z orzechami i zwiń je w wióry.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g


