herbata ze świeżych jabłek dziczyzny

herbata jabłkowa? Tak! Przepis na wspaniały napój jabłkowo-dzikiej róży. Więc znalazłem, gdzie dołączyć dzikie jabłka. Chociaż bez cukru, ale słodki; i witaminy.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
4 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jabłka dziczyzny (Plus dzika róża, jeśli są dostępne)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jabłka

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiażdż lub zmiel blenderem

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmiażdż dziką różę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zalej wrzącą wodą.

1. Umyj jabłka.
2. Pokroić
3. Zmiażdż (lub grubo zmiel blenderem), jeśli jest bardzo kwaśny, dodaj trochę cukru lub miodu
3A.jeśli nadal są świeże owoce dzikiej róży, lekko rozdaj je tłuczkiem ziemniaczanym. Nie trzeba ciąć i mielić, w środku są włókna, jeśli przykleją się do podniebienia w ustach, nieprzyjemne.
4. Zalać wrzącą wodą i odstawić na godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dzika róża świeża - 51   kcal/100g
  • Dzika róża sucha - 253   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy