sos do zupy
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
mięso, ziemniaki i marchewkę kroimy w drobną kostkę. Pieprz-pierścienie lub cienkie paski.
pokrój cebulę w półpierścienie. Przełóż czosnek przez wyciskarkę do czosnku (pokroiłem w cienkie pierścienie). Drobno posiekaj warzywa (mam mrożony koperek).
smażyć mięso, aż powstanie skorupa, dodać cebulę i pomidory, trochę dusić. Dodajemy tam pozostałe warzywa, sól, pieprz + przyprawy.
wszystko dobrze wymieszaj i wlej 2 łyżki. bulion lub woda. Mam mrożony bulion w filiżankach) dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec posyp ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g