makrela domowej roboty solenie szybka
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozmrażanie makreli
podczas rozmrażania przygotowujemy solankę
zagotuj litr wody
Dodaj do niego sól-5 łyżek. łyżki bez góry
liść laurowy-5szt
pieprz czarny groszek-7SZT
pieprz biały groszek-7SZT
cebula, obierz, umyj, pokrój na 4 części i wrzuć do solanki
gotuj przez 10 minut
schładzamy solankę
w tym czasie nasza makrela rozmroziła się, a my ją pokroimy, i kroimy w pierścienie
włóż do schłodzonej solanki, pozwól jej parzyć przez 2 godziny i wyjmij z solanki, a ci, którzy lubią bardziej solone ryby, mogą pozostać w solance przez kolejne pół godziny
Słońce - nasza makrela jest gotowa, możesz jeść
Przechowywać w lodówce pod zamkniętą pokrywką
Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g