makrela domowej roboty solenie szybka

soczysta małosolna ryba, gotowana szybko i łatwo. Makrela okazuje się bardzo soczysta, lekko solona i wcale nie przypomina sklepu, radzę wszystkim gotować, ponieważ jest przygotowywana szybko i łatwo, możesz ją zjeść po 2 godzinach solenia, ale cieszysz się przez cały dzień, chcesz spróbować raz po raz! Zapoznałem się z tym przepisem, mój przyjaciel, od razu postanowiłem spróbować i ugotować, a makrela jest na moim stole!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 7 g
tłuszcze 42 % 5 g
węglowodany 0 % 0 g
73 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

rozmrażanie makreli
podczas rozmrażania przygotowujemy solankę
zagotuj litr wody
Dodaj do niego sól-5 łyżek. łyżki bez góry
liść laurowy-5szt
pieprz czarny groszek-7SZT
pieprz biały groszek-7SZT
cebula, obierz, umyj, pokrój na 4 części i wrzuć do solanki
gotuj przez 10 minut
schładzamy solankę
w tym czasie nasza makrela rozmroziła się, a my ją pokroimy, i kroimy w pierścienie
włóż do schłodzonej solanki, pozwól jej parzyć przez 2 godziny i wyjmij z solanki, a ci, którzy lubią bardziej solone ryby, mogą pozostać w solance przez kolejne pół godziny
Słońce - nasza makrela jest gotowa, możesz jeść
Przechowywać w lodówce pod zamkniętą pokrywką
Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy