dżem imbirowy
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
pyszny, zdrowy dżem, gotuje się bardzo szybko. Możesz dodać do herbaty i wypieków. Doskonałe narzędzie do utrzymania odporności, leczenia przeziębienia, a także podnoszenia napięcia i nastroju.
więc obierz i zetrzyj korzeń imbiru. W małym rondlu włóż cukier i starty imbir, dodaj wodę, zagotuj. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj sok z cytryny, przyprawy i posiekane wiśnie. Zdjąć z ognia. Schłodzić i schłodzić, aby uzyskać więcej zagęszczenia.
nie trzeba dodawać wiśni. Jej rola jest wyłącznie "dla piękna")))))
więc obierz i zetrzyj korzeń imbiru. W małym rondlu włóż cukier i starty imbir, dodaj wodę, zagotuj. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj sok z cytryny, przyprawy i posiekane wiśnie. Zdjąć z ognia. Schłodzić i schłodzić, aby uzyskać więcej zagęszczenia.
nie trzeba dodawać wiśni. Jej rola jest wyłącznie "dla piękna")))))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g