dżem imbirowy

nawet najbardziej nastrojowe dzieci uwielbiają ten smak!
krakoziabelkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 60 g
231 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
pyszny, zdrowy dżem, gotuje się bardzo szybko. Możesz dodać do herbaty i wypieków. Doskonałe narzędzie do utrzymania odporności, leczenia przeziębienia, a także podnoszenia napięcia i nastroju.
więc obierz i zetrzyj korzeń imbiru. W małym rondlu włóż cukier i starty imbir, dodaj wodę, zagotuj. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj sok z cytryny, przyprawy i posiekane wiśnie. Zdjąć z ognia. Schłodzić i schłodzić, aby uzyskać więcej zagęszczenia.
nie trzeba dodawać wiśni. Jej rola jest wyłącznie "dla piękna")))))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Szafran - 310   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy