owsianka Brzozowa

nasi przodkowie jedli taką owsiankę-Oceń. Owsianka jest pierwotnie rosyjskim daniem, ponieważ przez cały czas owsianka była pożywnym, zdrowym, niedrogim i smacznym produktem. W naszym kraju zawsze było zwyczajem gotować owsiankę na różne święta-to ślub, chrzciny i narodziny dziecka. Teraz w naszym kraju zaczęła się moda na wszystko, co naturalne, aw najdroższych i najbardziej żałosnych restauracjach stolicy można zobaczyć w menu owsianki (owsianka, żyto, gryka itp.). Dietetycy uważają również, że owsianka gotowana z mieszanki kilku różnych zbóż jest bardziej przydatna. Owsianka brzozowa jest również bardzo przydatna. Zaleca się jeść osobom z różnymi chorobami przewodu pokarmowego, cierpiącym na reumatyzm, gruźlicę, zapalenie stawów itp. Sądząc po słowach rosyjskiego podróżnika Witalija Sundakowa, owsianka brzozowa jest narodowym pożywieniem ludów północy. Przepis na owsiankę brzozową jest tak prosty, jak to możliwe.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
bierzemy kłodę brzozową, najlepiej świeżo ściętą.
z kłody należy najpierw usunąć grubą korę, a następnie następną cienką. Cienka kora brzozy nazywana jest łykiem.
Łyko należy zalać wodą i gotować, aż owsianka będzie podobna do kaszy manny w swojej konsystencji.
dodaj sól do smaku do owsianki brzozowej, możesz również dodać kawior rybny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kora brzozy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy