owsianka Brzozowa
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
bierzemy kłodę brzozową, najlepiej świeżo ściętą.
z kłody należy najpierw usunąć grubą korę, a następnie następną cienką. Cienka kora brzozy nazywana jest łykiem.
Łyko należy zalać wodą i gotować, aż owsianka będzie podobna do kaszy manny w swojej konsystencji.
dodaj sól do smaku do owsianki brzozowej, możesz również dodać kawior rybny.
z kłody należy najpierw usunąć grubą korę, a następnie następną cienką. Cienka kora brzozy nazywana jest łykiem.
Łyko należy zalać wodą i gotować, aż owsianka będzie podobna do kaszy manny w swojej konsystencji.
dodaj sól do smaku do owsianki brzozowej, możesz również dodać kawior rybny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kora brzozy - 0 kcal/100g