SOS ziemniaczany z wieprzowiną, marchewką i majerankiem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej wodę do rondla, zagotuj, pokrój wieprzowinę i wrzuć do wrzącej wody, obierz ziemniaki, pokrój w duże plasterki i zanurz je również w wodzie.
posiekaj cebulę i usmaż na patelni, dodaj posiekaną na drobnej tarce markovie, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, majeranek i trochę wody, aby utrzymać ogień przez 3 minuty i włóż wszystko do wrzącej patelni, sól i gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
wszystko, sos ziemniaczany z mięsem jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g