makaron z wieprzowiną

pyszne połączenie składników nadaje niepowtarzalny smak! Proste i bardzo smaczne. Sam wymyśliłem ten przepis! Bardzo podobał mi się zarówno smak, jak i wygląd! Makaron z wieprzowiną poda Na romantyczny wieczór!
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 8 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 31 % 8 g
150 kcal
IG: 29 / 71 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
przełóż wieprzowinę i cebulę przez maszynę do mięsa, sól, pieprz. Drobno posiekaj seler i wymieszaj z wieprzowiną. Podpal i mieszaj, aż będzie gotowy. Ugotuj makaron i spuść wodę. Dodaj makaron wieprzowy i szklankę mleka, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut i gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy