makaron z wieprzowiną Romans
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
przełóż wieprzowinę i cebulę przez maszynę do mięsa, sól, pieprz. Drobno posiekaj seler i wymieszaj z wieprzowiną. Podpal i mieszaj, aż będzie gotowy. Ugotuj makaron i spuść wodę. Dodaj makaron wieprzowy i szklankę mleka, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut i gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g