deser na Walentynki
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wymieszaj cukier z syropem i wodą. Następnie umieść naczynie na kuchence i mieszaj na małym ogniu, aż się rozpuści. Dodaj ogień do średniego i mieszaj, aż temperatura syropu wzrośnie do 200 stopni. Nie przesadzaj z mieszaniem, ponieważ syrop może się krystalizować, a truskawki nie będą wyglądać błyszcząco.
Krok 3:
Umyj truskawki.
Krok 4:
Umieść na szaszłykach
Krok 5:
Gdy syrop osiągnie odpowiednią temperaturę, wyjmij naczynia z pieca,
Krok 6:
Zanurz truskawki w syropie,
Krok 7:
Pozwól, aby nadmiar spłynął
Krok 8:
A następnie umieść szpikulec w wysokiej szklance.
Krok 9:
Kieliszek do wina można następnie ozdobić spiralą karmelową.
Krok 10:
Podawaj natychmiast!
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g