deser truskawkowy w karmelu na Walentynki

pachnąca Truskawka dla niego i dla Ciebie! Truskawki w karmelu to świetny deser na Walentynki!
yulya31Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 47 g
186 kcal
IG: 13 / 0 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj cukier z syropem i wodą. Następnie umieść naczynie na kuchence i mieszaj na małym ogniu, aż się rozpuści. Dodaj ogień do średniego i mieszaj, aż temperatura syropu wzrośnie do 200 stopni. Nie przesadzaj z mieszaniem, ponieważ syrop może się krystalizować, a truskawki nie będą wyglądać błyszcząco.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj truskawki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść na szaszłykach

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy syrop osiągnie odpowiednią temperaturę, wyjmij naczynia z pieca,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zanurz truskawki w syropie,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozwól, aby nadmiar spłynął

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A następnie umieść szpikulec w wysokiej szklance.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kieliszek do wina można następnie ozdobić spiralą karmelową.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj natychmiast!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy